français
deutsch
english

Tip voor een origineel geschenk!

Een leuk cadeau voor een  feest, een verjaardag of een attentie voor een speciale gelegenheid? Onze  cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig, de waarde van de bon bepaal je zelf. Onze  cadeaubonnen kunnen uitsluitend gebruikt worden voor een verblijf in onze B&B La Haute Voie of als betaling voor een aankoop in onze  streekproductenwinkel Terroir des Ardennes.
 
Hoe bestellen?
We  kennen graag je adres om de cadeaubonnen op te sturen, het aantal en het  bedrag per bon. Het afgesproken bedrag (waarde van de bon + 1,80 euro  portkosten) mag je storten op BE49 0682 2260 0071 (BIC: GKCCBEBB). Als je ons een bewijs van  overschrijving stuurt, dan gaat de verwerking sneller.

Bij ontvangst sturen we je de cadeaubonnen. De feestenveloppe van elke cadeaubon is open, zo kan je nog  steeds een persoonlijke boodschap toevoegen.
 
Wens je meer uitleg  over de LHV-cadeaubonnen, stuur ons dan een mailtje ˆ lahautevoie@skynet.be of telefoneer ons +32 (0)61 51 23 99 of +32 (0)474 931 786


Adres


La Haute Voie

Gastenkamers |  buitencafé | streekproducten
Christian en Katrien Gilson-Speecke
Rue de la Chapelle 8, 5555 Oizy-Bièvre-België
Tel. +32 (0)61-51 23 99
e-mail : lahautevoie@skynet.be
website : https://www.lahautevoie.be


B&B La Haute Voie, genieten van de stilte

De Naamse Ardennen zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. Het Gentse echtpaar Christ Gilson en Katrien Speecke ruilde het comfort van het stadsleven dan ook graag in voor de rust van de Ardennen.

Oizy behoort niet tot de grote trekpleisters maar toch was het kleine dorpje geen onbekende voor de Gilsons. Christs ouders hadden hier een vakantiewoning. Telkens als ze een paar dagen vrij hadden, kwamen ze hier om te wandelen in de bosrijke omgeving. Het toeval zorgde voor een gronde wijziging in het leven van het echtpaar. Katrien werkte allang voor de promotiedient van een Gents theatergezelschap, maar had geen zin meer in de zoveelste herstructurering van haar dienst. Tijdens een wandeling in Oizy ontdekten ze dat de oude boerderij La Haute Voie te koop stond. "We dachten allebei precies hetzelfde", vertelt Christ. "Waarom zouden we de boerderij niet kopen en definitief naar Oizy komen wonen?" tijdens de rest van de wandeling smeedden ze plannen om te starten met gastenkamers. Ze hakten de knoop onmiddellijk door. "Er zijn van die momenten in je leven dat je niet mag twijfelen", vertelt Katrien. 's Maandags hebben we de makelaar gebeld voor een afspraak en een week later zaten we al bij de notaris!"

De boerderij bleek een paar jaar leeg te staan, zodat Christ en Katrien meteen konden beginnen met de verbouwingswerken. Hiervoor deden ze een beroep op plaatselijke stielmannen. "Sinds we hier definitief wonen, hebben we een heel andere relatie met de dorpsbewoners'", vertelt Katrien. "De mensen werden veel opener en we hebben van iedereen hulp gekregen om de hoeve stap voor stap te verbouwen."

La Haute Voie ligt in het kleine dorpscentrum en telt drie eenvoudige, maar gezellig ingerichte gastenkamers met douche en wc. In de oude stal is een comfortabele gîte ingericht die tot 4 personen kan ontvangen. Vanaf het terras en in de tuin geniet je van een spectaculair uitzicht op de Ardense wouden. Het uitgebreide ontbijtbuffet bestaat uit streekproducten: echte Ardense ham, kaas uit Rochefort en yoghurt van de plaatselijke schapenkwekerij. Ook voor een lunch of avondmaal kun je terecht in La Haute Voie, want om het dichtst bijgelegen restaurant te vinden moet je een paar kilometer rijden.

De hartelijke ontvangst en de afgelegen locatie in een minder bekende hoek van de Ardennen maken van La Haute Voie een ideaal adres voor wie op zoek is naar rust en natuur.

Erwin De Decker
100 x logeren in België voor minder dan 75 euro
Uitgeverij Lannoo


Lees meer over ons in


Logeren bij Belgen in België van Erwin De Decker (Lannoo) - pag. 214-215
Lekker dichtbij van Tine Bral (Lannoo)- pag. 103-115
20x logeren & wandelen in de Ardennen van Julien van Remoortere & Erwin De Decker (Lannoo) – pag. 166
NIEUW! Ons biertje Cuvée d'Oizy vanaf nu te degusteren in Bohan-sur-Semois in ‘Au bon Vieux Temps’, restaurant-taverne.


De La Haute Voie - cadeaubon